Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

drumeții în Maroc

Aceasta este o experiență excelentă de 5 zile de drumeții în Maroc. Veți face drumeții prin frumoasele sate berbere și văi din munții Atlasului înalt din apropierea orașului Marrakech. Veți termina drumeția urcând pe muntele Toubkal 4167m, care este cel mai înalt vârf din Africa de Nord și din Maroc.

tinerarul Drumeții în Maroc este după cum urmează:

În prima zi,

șoferul nostru vă va lua de la cazare în Marrakech. Apoi, mergi spre munții Atlasului înalt. Va dura 1h30 cu mașina. Odată ajuns acolo, veți fi întâmpinați de echipa noastră locală. După o pauză de ceai, veți porni drumeții către pasul tizi n’Tacht. Va dura aproximativ 2 ore de mers pe jos în sus. Veți face o scurtă pauză pe pas înainte de a continua să mergeți în jos. Apoi, vă alăturați unui drum accidentat care vă va duce la satul Tahliouine. Prânz pe drum. Peste noapte la o lojă berberă. Va dura aproximativ 5 ore de mers pe jos.

A doua zi,

după micul dejun, veți merge spre Azib Tamsoult (2256m). Veți trece pe lângă un sat drăguț numit Tizi Oussem. După aceea, veți începe să mergeți în sus până la Azib Tamsoult, unde veți lua prânzul și peste noapte la un refugiu. Va dura aproximativ 3 ore de mers pe jos.

În ziua a treia,

după un mic dejun devreme, veți merge de la Azib Tamsoult la Refugiul Lepiney (3000m), care este o colibă ​​veche foarte frumoasă. Vei lua prânzul și peste noapte. Va dura aproximativ 4 ore de mers pe jos.

În ziua a patra,

după un mic dejun devreme, veți lăsa în urmă refugiul lepiney. Apoi, mergi puțin în jos până ajungi la o altă potecă. Acesta din urmă vă va conduce la traseul în zig-zag, în sus, până la pasul Tizi n’Aguelzim, la 3600m, de unde veți vedea vârful Toubkal și campul de bază. După un prânz de picnic pe trecător, veți merge pe jos până la refugiul Toubkal unde veți petrece noaptea. Va dura aproximativ 6 până la 7 ore de mers pe jos.

În ziua a cincea,

Ultima zi este ziua summitului. Te trezești dimineața foarte devreme și iei micul dejun. Apoi, ați pornit drumețiile către vârful Toubkal. Va dura aproximativ 3 ore de mers pe jos în sus. Odată ce ați atins vârful, vă veți bucura de priveliștile uimitoare asupra munților și vârfurilor atlasului. mergeți înapoi la refugiu unde veți lua masa. După aceea, veți merge înapoi în valea Imlil și vă veți transfera înapoi la Marrakech. Va dura aproximativ 10h de mers pe jos + 1h30 de mers cu mașina până la Marrakech. Acesta este sfârșitul experienței noastre de drumeții în Maroc.