Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

dagtrip naar de atlasbergen vanuit marrakech

Op deze dagtrip naar het Atlasgebergte vanuit Marrakech, bezoek je Berberdorpen in de Imlil-vallei, die bestaat uit kleine gehuchten. wandelen met een Engelssprekende lokale berggids. Je ziet boomgaarden, waterval, dorpjes, geniet van een lunch op het terras van een pension.

Je wordt rond 9 uur ‘s ochtends opgehaald bij je hotel in Marrakech voor een rit van 1u30 naar het zuiden langs de Moulay Brahim-kloven, Asni, waar elke zaterdag een wekelijkse markt plaatsvindt, en vervolgens naar Imlil (1.740 m), gelegen in de bovenste uitlopers van de westelijke Hoge Atlasgebergte, een van de belangrijkste trektochten naar Mt Toubkal en andere valleien; Trouwens, de berg Toubkal is de hoogste berg in Noord-Afrika en in Marokko. Zodra je Imlil bereikt, verlaat je ons voertuig om een ​​welkomstglas muntthee te nemen in een pension in het dorp, en ontmoet je je lokale gids voordat je een korte wandeling naar het zuiden maakt naar het Berberse dorp Aroumd (1.843 m) ), langs de gehuchten van ait souka, Targa Imoula, op en neer de grimmige hellingen, de grillige westelijke Hoge Atlas-toppen van het Toubkal-massief voor ons – Jebel Aguelzim (3.547 m), Aksoual-piek (3.847 m) en de Adrar Adj ( 3.122m) die ons de hele weg in de gaten houdt.. De tocht gaat dan verder tot de stop voor de lunch die wordt geserveerd in een pension in het dorp. Het is echt een geweldige dagtocht naar de atlasbergen. Na de lunch vertrek je terug langs de andere kant van de vallei terug naar Imlil en de terugreis naar Marrakech. Zet je af bij je hotel. Einde van de dagtocht naar het Atlasgebergte, en we hopen je de volgende keer op een ander avontuur te zien.