Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

atlas bergen trektocht in marokko

Deze 2-daagse trektocht door het Atlasgebergte rond berberdorpen en valleien is een waardevolle reis vanuit de stad Marrakech. Je zult twee dagen te voet doorbrengen met het verkennen van het hoge Atlasgebergte en de valleien.

De route van deze Atlasgebergte Trek zal als volgt zijn.

Dag een:
Op de eerste dag haalt onze rit u op bij uw accommodatie in Marrakech en rijdt u naar het startpunt van uw trektocht door het Atlasgebergte. . Eenmaal daar aangekomen, ontmoet je het lokale team. Na een welkomstmuntthee, ga je bergopwaarts naar een pas die Tizi n’Tacht wordt genoemd, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de Azzden-vallei. Neem een ​​korte pauze op de pas voordat je verder bergafwaarts loopt om een ​​ruige weg te bereiken die je naar de Azzaden-vallei zal leiden; je komt langs vele leuke berberdorpen zoals het dorp Tahliouine. De lunch wordt onderweg geserveerd voordat je het dorp van bestemming bereikt dat Tizi Oussem-dorp wordt genoemd, waar je de nacht zult doorbrengen in een lodge. Het duurt ongeveer 5 uur lopen. Overnachting in een lodge in het dorp.

Dag twee:
De volgende dag heb je een vroeg ontbijt; dan begin je aan je wandeling naar de Tizi Mezik-pas vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de Azzaden-vallei en de Imlil-vallei. Daarna loop je verder bergafwaarts naar de Imlil-vallei op 1740m, waar je zult lunchen in een pension voordat je terugkeert naar Marrakech. Later kunt u een wandeling maken om de Imlil-vallei te bezoeken als u dat wilt. Vandaag wandelt u rond 5u. Het duurt 1u30 rijden naar Marrakech. Afzetten en einde dienstverlening. Bekijk onze 3-daagse berberdorpen trektocht.