Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

túrázó atlasz hegyek Marokkóban

Ez egy elképesztő magas, sajnos, Trek, amelyben felfedezheted a berber falvakat és völgyeket a magas atlasz hegyekben, mielőtt felmászol a toubkal hegyre az utolsó napokban.

A magas atlaszút útvonala a következő:

Első nap a Marrakech -i szállásról vesznek fel. Ezután elutazik Oukaimeden 2600 m -re, amely Afrika egyetlen síközpontja. 2 órás autóútra lesz szükség. Miután odaért, helyi csapatunk találkozik Önnel. Ezt követően túrázni indul a Tizi n’Eddi -hágó 2928 m -re, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Imnane -völgyre. Ebéd útközben. Később továbbmegy a lejtőn Tachedirt falu felé, ahol egy éjszakát egy páholyban tölt.

Következő nap; reggeli után sétálni fog az imnane völgyben, amely számos berber falu, például Ouanskra, Tamguist és Ikkis mellett halad el. Keresztezzen egy folyót, és kövesse az ösvényt felfelé a Tizi n’Auguersioual hágóhoz 2045 m -re, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Imlil -völgyre. Aztán tovább sétál lefelé az imlil völgybe, ahol egy éjszakát tölt egy szálláson. Ebéd útközben. 5 óra séta

A harmadik napon a Toubkal alaptáborba utazik, elhaladva a chamharouch szentély mellett. Ebéd útközben. Körülbelül 5-6 óra séta szükséges. éjszakára menhelyen.

Negyedik nap, ez a csúcs napja. A korai reggeli után a Toubkal -csúcshoz sétál felfelé. 3 óra sétát vesz igénybe. A csúcsra érve szép kilátás nyílik az összes magas atlasz hegyre. Rövid szünet után a csúcson ugyanazon az úton visszasétál az alaptáborba. Ebéd a menhelyen és éjszaka. Körülbelül 6-7 órás séta szükséges.

Az utolsó nap, reggeli után, sétáljon vissza ugyanazon az úton az Imlil -völgybe, ahol ebédelni fog. Transzfer vissza Marrákesbe. 4-5 óra séta + 1 óra 30 perc autóút.