Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

pohodništvo po Maroku

To je odlična 5 -dnevna izkušnja pohodništva v Maroku. Sprehodili se boste po čudovitih berberskih vasicah in dolinah v visokogorskih gorah v bližini mesta Marakeš. Pohod boste končali z vzponom na goro Toubkal 4167m, ki je najvišji vrh v Severni Afriki in Maroku.
Potek pohodništva v Maroku je naslednji:

Prvi dan,

naš voznik vas bo prevzel od vaše nastanitve v Marakešu. Nato se odpeljete proti visokim goram atlasa. Vožnja bo trajala 1h30. Ko pridete tja, vas bo pričakala naša lokalna ekipa. Po odmoru za čaj se boste odpravili na pohod proti prelazu Tizi n’Tacht. To bo trajalo približno 2 uri hoje navkreber. Na prelazu si boste vzeli kratek odmor, preden nadaljujete s hojo navzdol. Nato se pridružite grobi cesti, ki vas bo pripeljala do vasi Tahliouine. Kosilo na poti. Nočitev v berberski koči. To bo trajalo približno 5 ur hoje.

Drugi dan,

po zajtrku se boste sprehodili proti Azib Tamsoult (2256m). Mimo lepe vasice Tizi Oussem. Po tem boste začeli hoditi navzgor do Aziba Tamsoulta, kjer boste imeli kosilo in prenočili v zavetišču. To bo trajalo približno 3 ure hoje.

Tretji dan,

po zgodnjem zajtrku se boste sprehodili od Azib Tamsoult do Lepiney Refuge (3000 m), ki je zelo lepa stara alpska koča. Imeli boste kosilo in noč. To bo trajalo približno 4 ure hoje.

Četrti dan,

po zgodnjem zajtrku boste za seboj pustili lepinejsko zatočišče. Nato pojdite malo navzdol, dokler ne pridete do druge poti. Slednji vas bo pripeljal do cikcakaste poti navzgor do prelaza Tizi n’Aguelzim 3600 m, od koder boste videli vrh Toubkal in osnovni kamp. Po kosilu za piknik na prelazu se boste sprehodili navzdol do zatočišča Toubkal, kjer boste prenočili. To bo trajalo približno 6 do 7 ur hoje.

Peti dan,

Zadnji dan je dan vrha. Zjutraj se zbudite in zajtrkujete. Nato ste se odpravili na pohod do vrha Toubkal. To bo trajalo približno 3 ure hoje navkreber. Ko dosežete vrh, boste uživali v čudovitem razgledu na atlas in vrhove. pojdite nazaj v zavetišče, kjer boste imeli kosilo. Po tem se boste vrnili v dolino Imlil in se vrnili v Marakeš. Do Marakeša bo trajalo približno 10 ur hoje + 1:30 vožnje. To je konec naše izkušnje Pohodništvo v Maroku.