Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

4 daagse trektocht naar de berg Toubkal

Tijdens onze Mount Toubkal-trektocht van 4 dagen, klim je door de wildernis en verken je enkele van de meest spectaculaire plekken in het hoge atlasgebergte, waaronder de Imlil-vallei op 1740 m, het Sidi Chamarouch-heiligdom en de top van Mt Toubkal.

Het Toubkal Trek 4-daagse plan is als volgt:

op dag 1,
je wordt opgehaald bij je accommodatie in Marrakech. Rijd richting het hoge atlasgebergte. Het duurt ongeveer 1u30 rijden om bij de Imlil-vallei te komen, het startpunt van de trektocht. Eenmaal daar aangekomen, wordt u opgewacht door ons lokale team. Vervolgens wordt u naar een pension geleid waar u een welkomstmuntthee krijgt en een blik op de kaart van onze toubkal-trektocht van 4 dagen. Later ga je op een acclimatiserende wandeling naar de Tizi Mzik-pas 2489m, waar je een stop maakt voor de lunch, bereid door een kok. Na de lunchpauze wandel je via dezelfde route terug naar je lodge in Imlil waar je zal overnachten. Het duurt ongeveer 4 uur lopen.

De volgende dag,
na het ontbijt in uw lodge begint u aan een trektocht langs de Ait Mizane-vallei. Eerst richting het dorp Aremd en vervolgens naar het heiligdom van Sidi Chamarouch, dat zowel toeristen als pelgrims trekt (hoewel alleen moslims de stenen brug mogen oversteken om het marabout-heiligdom zelf te bezoeken). Het dorp ligt naast een kleine waterval, een door elkaar gehusselde cluster van huizen die samen lijken te smelten tot een anarchistische massa. Later stop je voor de lunch. Daarna blijft het pad gestaag klimmen, slingerend en zigzaggend omhoog naar de Toukbal Refuge (3206 m), onze stop voor de nacht. Het duurt ongeveer 5 tot 6 uur lopen.

Op dag 3,
na een vroeg ontbijt doe je je poging op de top van Jebel Toukbal. Je route voert je naar de zuidelijke cirque, steekt de beek boven de berghut over en gaat dan over een van de bergen met talloze puinhellingen. Het lopen is relatief eenvoudig, maar de steenslag en de hoogte zullen het op sommige stukken behoorlijk moeilijk maken. De uitzichten onderweg maken de reis echter meer dan de moeite waard. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het hoge atlasgebergte. Na een korte pauze op de pas keer je terug via dezelfde route naar de berghut waar je zal lunchen en weer zal overnachten. Het duurt ongeveer 6 tot 7 uur lopen.

De laatste dag wandel je via dezelfde route terug naar de Imlil-vallei. Je luncht in Imlil voordat je terugkeert naar Marrakech. Het duurt ongeveer 4 tot 5 uur lopen + 1u30 rijden naar Marrakech.