Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

3 dagen Toubkal Trek in het Atlasgebergte

Ga op onze Toubkal-trektocht van 3 dagen in het Atlasgebergte vanuit Marrakech. Je zult het hoge atlasgebergte en de berberdorpen ontdekken tijdens deze driedaagse trektocht naar Mt Toubkal.

Klim naar Mt Toubkal tijdens deze toubkal-trektocht van 3 dagen door de wildernis en ontdek enkele van de meest spectaculaire plekken in de omgeving, waaronder de Imlil-vallei, het Toubkal-massief, de Sidi Chamarouch-schrijn en de top van Jbel Toubkal.

Het Trek-plan is als volgt; op de eerste dag wordt u opgehaald bij uw accommodatie in Marrakech. Je gaat op 1u30 rijden naar de Imlil-vallei op 1740m, het startpunt van je trektocht naar de berg Toubkal. Als je eenmaal in deze prachtige vallei bent aangekomen, word je opgewacht door ons lokale team dat bestaat uit een Engelssprekende gids plus muilezeldrijvers die je op de Trek zullen leiden. Daarna krijgt u een welkomstmuntthee in een pension voordat u aan uw wandeling begint. Uw lokale gids zal u de route op de kaart laten zien, waarna u op trektocht gaat naar het basiskamp. Na ongeveer 2 uur lopen, stop je voor een heerlijke lunch in het heiligdom van Chamharouch. Later blijf je bergopwaarts lopen naar de berghut. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 5 tot 6 uur wandelen. Overnachting in de opvang.

De volgende ochtend heb je een vroeg ontbijt in de berghut voordat je aan de klim begint. Het wordt een klim omhoog op een cree en rotsachtige grond. Het duurt meestal ongeveer 3 uur lopen naar boven. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over het hoge atlasgebergte; het is de moeite waard. Na een korte pauze op de top, loop je via dezelfde weg terug naar het basiskamp waar je zult lunchen en ontspannen. Weer een nachtje. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 6 tot 7 uur wandelen.

De laatste dag ontbijt je en loop je via dezelfde route terug naar Imlil waar je luncht in een pension voordat je terugkeert naar Marrakech. De wandeling van vandaag duurt ongeveer 4 tot 5 uur lopen + 1u30 rijden naar Marrakech.