Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

túrázás Marokkóban

Ez egy kiváló 5 napos túrázás Marokkóban. Túrázni fog a gyönyörű berber falvakon és völgyeken keresztül a magas atlasz hegyekben, Marrákes város közelében. A túrát a 4167 m -es toubkal -hegyre mászva fejezi be, amely Észak -Afrika és Marokkó legmagasabb csúcsa.
A túrázás marokkói útvonala a következő:

Az első napon,

sofőrünk felveszi Önt a marrákesi szállásról. Ezután a magas atlaszhegyek felé hajt. 1 óra 30 percet vesz igénybe. Miután odaért, helyi csapatunk találkozik Önnel. Teaszünet után túrázni indul a tizi n’Tacht hágó felé. Körülbelül 2 óra gyaloglást vesz igénybe felfelé. Rövid szünetet tart a hágón, mielőtt folytatja a lefelé vezetést. Ezután csatlakozz egy nehéz úthoz, amely Tahliouine faluba vezet. Ebéd útközben. Éjszaka egy berber páholyban. Körülbelül 5 órás séta szükséges.

Második nap,

reggeli után az Azib Tamsoult (2256 m) felé sétál. Elmegy egy szép falu mellett, Tizi Oussem néven. Ezt követően elindulsz felfelé az Azib Tamsoult -ba, ahol ebédelsz és éjszakázol egy menedékhelyen. Körülbelül 3 óra séta szükséges.

A harmadik napon,

a korai reggeli után sétára indul az Azib Tamsoult -tól a Lepiney Refuge -ig (3000 m), amely egy nagyon szép régi alpesi kunyhó. Ebédelni és éjszakázni fog. Körülbelül 4 óra séta lesz.

A negyedik napon,

a korai reggeli után lepiney menedéket hagy maga mögött. Ezután sétáljon egy kicsit lefelé, amíg el nem ér egy másik nyomvonalat. Utóbbi a cikcakkos ösvényhez vezet felfelé a Tizi n’Aguelzim hágóhoz 3600 m -re, ahonnan látni fogja a Toubkal csúcsot és az alaptábort. Piknik ebéd után a hágón, lefelé sétál a Toubkal menedékházhoz, ahol éjszakázni fog. Körülbelül 6-7 órás séta szükséges.

Az ötödik napon,

Az utolsó nap a csúcstalálkozó napja. Reggel nagyon korán ébred, és reggelizik. Ezután elindul túrázni a Toubkal csúcsra. Körülbelül 3 órás gyaloglást vesz igénybe felfelé. Ha eléri a csúcsot, élvezheti a csodálatos kilátást az atlasz hegyekre és a csúcsokra. menj vissza a menhelyre, ahol ebédelni fogsz. Ezt követően visszautazunk az Imlil -völgybe, majd átszállunk Marrákesbe. Körülbelül 10 óra séta + 1 óra 30 perc autóútra van Marrákesig. Ezzel véget ért a túrázás Marokkóban.