Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

toubkal winterklim & trektocht in het atlasgebergte in Marokko

Dit is een fantastische winterklim op de berg Toubkal die ook een geweldige leerervaring is voor wintervaardigheden. Beklim in de wintermaanden de hoogste berg van Noord-Afrika en in Marokko.

Onze Toubkal winterklimroute:
Op de eerste dag halen we je op en gaan we direct naar het zuiden richting de Atlas-bergtoppen. In Imlil kun je overnachten in een lokale lodge. Na de lunch maken we een korte wandeling door de stad en halen we eventuele huurspullen op die je nodig hebt. 1u30 rijden + 2u lopen.

Op dag 2 trekken we na het ontbijt de vallei op naar een klein heiligdom genaamd Sidi Chamharouch. Vanaf hier slingeren we verder de Isougouane-vallei op naar de Toubkal-toevluchtsoord aan de voet van de belangrijkste westkant van Toubkal en omgeven door een keteldal van pieken. Het duurt ongeveer 5 tot 6 uur lopen. Overnachting

De volgende dag, na een vroeg ontbijt, lopen we de vallei op richting Ras n’Ouanoukrim piek 4068m. Deze top is de buurman van Toubkal en de op een na hoogste top in het Atlasgebergte. Eerst beklimmen we de rest van de Isougouane-vallei, misschien tot aan de smalle maar indrukwekkende col van de Tizi n’Ouagane-pas, met uitzichten naar de volgende vallei. slapen terug in de refuge voor een tweede nacht. ongeveer 6 uur lopen.

Op dag 4 is het de Toubkal-topdag. We doorkruisen en stijgen de op het zuiden gerichte cwm over gemengde grond van sneeuw, ijs en rotsen, door verschillende golvingen en kommen. Uiteindelijk komen we uit in het zonlicht op de col van Tizi n Toubkal op 3940m. Vanaf hier gaan we omhoog langs de ZW-rug en een beetje hoger krijgen we een spectaculair uitzicht op het ZO-gezicht van Toubkal en de zwarte driehoek van de top. We zullen genieten van een prachtig uitzicht vanaf deze geweldige top. Loop via dezelfde route terug naar de berghut. Lunch in de refuge & overnachting. ongeveer 6 tot 7 uur lopen.

De laatste dag wandelen we na het ontbijt via dezelfde route terug naar de Imlil-vallei. Daarna stoppen we voor de lunch in imlil voordat we teruggaan naar Marrakech. 4 tot 5 uur lopen + 1u30 rijden naar Marrakech.