Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

toubkal изкачване 3 дни

Отидете на 3 -дневно изкачване на Toubkal от град Маракеш. Ще преминете през високи проходи и долини, преди да се изкачите на връх Тубкал в последния ден.

Маршрутът за изкачване на Тубкал е както следва:

Първият ден нашият шофьор ще ви вземе от настаняването ви в Маракеш рано сутринта. Карайте към долината Имлил, която е началната точка на вашето пътуване. Ще отнеме 1 час и 30 минути с кола. След като пристигнете там, ще бъдете посрещнати от нашия местен екип. След това тръгвате на поход към убежище Азиб Тамсулт, където ще пренощувате. Ще преминете покрай прохода Тизи Мзик 2489 м, откъдето ще се насладите на много хубава гледка към долината Имлил. Продължете да вървите надолу към Azib tamsoult. Това ще отнеме около 5 часа разходка.

На следващия ден ще закусите рано и ще преминете към базовия лагер Toubkal. Ще преминете през прохода Tizi n’Auguelzim на 3600 м, откъдето се откриват невероятни гледки към 4000 -метровите върхове, включително планината Тубкал. След това ще продължите да вървите надолу към убежището, където ще пренощувате. Ще отнеме около 6 до 7 часа пеша.

Третият ден е денят на върха. Ще се събудите много рано, за да закусите. След това вървите нагоре към върха. След като достигнете върха, ще забравите упоритата работа и ще се насладите на спиращи дъха гледки към всички планини с висок атлас. вървете обратно по същия път до убежището, където ще обядвате. След това ще продължите да вървите надолу към долината Имлил и ще се върнете обратно в Маракеш. Това ще отнеме около 10 часа разходка + 1:30 ч. С кола до Маракеш.