Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

pohodniški atlasi v Maroku

To je neverjeten visok alas Trek, v katerem boste odkrili različne berberske vasice in doline v visokogorskih gorah, preden se boste v zadnjih dneh povzpeli na goro Toubkal.

Načrt potovanja po visokem atlasu je naslednji:

Prvi dan vas bodo prevzeli iz nastanitve v Marakešu. Nato se zapeljete do Oukaimeden 2600m, ki je edino smučišče v Afriki. To bo trajalo 2 uri vožnje. Ko pridete tja, vas bo pričakala naša lokalna ekipa. Nato se boste odpravili na pohod proti prelazu Tizi n’Eddi 2928 m, od koder boste videli čudovit razgled na dolino Imnane. Kosilo na poti. Kasneje nadaljujete pot navzdol proti vasi Tachedirt, kjer boste prenočili v koči.

Naslednji dan; po zajtrku se boste sprehodili po dolini imnane mimo številnih berberskih vasi, kot so Ouanskra, Tamguist in Ikkis. Prečkajte reko in sledite poti navzgor do prelaza Tizi n’Auguersioual 2045m, od koder boste uživali v lepem razgledu na dolino Imlil. Nato nadaljujete pot navzdol do doline Imlil, kjer boste prenočili v koči. Kosilo na poti. 5h hoje

Tretji dan se odpravite do baznega tabora Toubkal mimo svetišča Chamharouch. Kosilo na poti. To bo trajalo približno 5 do 6 ur hoje. čez noč v zatočišču.

Četrti dan je dan vrha. Po zgodnjem zajtrku ste se sprehodili navzgor do vrha Toubkal. Vzpon bo trajal 3 ure. Ko pridete na vrh, boste imeli lep razgled na vse gore visokega atlasa. Po krajšem premoru na vrhu se po isti poti spustite nazaj do osnovnega tabora. Kosilo v zavetišču in nočitev. To bo trajalo približno 6 do 7 ur hoje.

Zadnji dan po zajtrku se po isti poti spustite nazaj v dolino Imlil, kjer boste imeli kosilo. Prestop nazaj v Marakeš. 4 do 5 ur hoje + 1 ura 30 vožnje.