Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

marokko woestijntour vanuit marrakech

Deze 3-daagse woestijntour door Marokko is al vele jaren onze bestseller. Het is de beste Marokko-woestijntour vanuit Marrakech waarmee je op je gemak het echte zuiden van de Sahara-woestijn van Marokko kunt ontdekken met zijn zandduinen, oases, Kasbahs en rotsachtige woestijn.

Tijdens deze merzouga-woestijntour vanuit Marrakech, passeer je onderweg vele mooie steden zoals de stad Ouarzazate, Kasbah Ait Benhaddou, Dades-vallei, Tinghir, Todra-kloven en vele andere berberdorpen.

De eerste dag halen we je om 7.30 uur op van je accommodatie in Marrakech en rijden we naar Ait Benhaddou over het hoge Atlasgebergte; passeer de Tizi N’tichka-pas (2260 m), bezoek de Kasbah van Ait Ben Haddou en stop voor de lunch in een lokaal restaurant. In de middag; we rijden naar Ouarzazate en stoppen in de buurt van de atlas-filmstudio’s voor een foto en gaan dan verder naar het stadscentrum voor een panoramisch uitzicht op de kasbah van Taourirt. Daarna ga je naar Boumalne du Dades voor een nacht. Diner en overnachting in een hotel.

De volgende dag rijden we door de Dades-vallei en de Todra-kloven, waardoor we de bezienswaardigheden van deze regio kunnen verkennen. De lunch kan in elk restaurant op onze weg worden genuttigd. Aankomst in Merzouga is de eindbestemming van vandaag, waar we onze kamelen ontmoeten om ons naar de duinen van Erg Chebbi te brengen, waar we de nacht zullen doorbrengen in een Berber woestijnkamp. Overnachting

De laatste dag, na het genieten van de geweldige zonsopgang tussen de zandduinen en het ontbijt, rijd je kamelen terug naar de plaats waar onze rit op ons zal wachten. Je rijdt direct terug naar Marrakech en hebt onderweg weinig stops. Genietend van je lunch gaan we verder naar de rode stad Marrakech over de bergen van de hoge Atlas die door de Tizi N’tichka gaan. Aankomst in Marrakech en terugbrengen naar uw accommodatie in Marrakech.