Toubkal Trekking is a local Adventure Travel company based in Marrakech.

The company was founded by a group of Mountain guides from Toubkal area led by Mustapha Bouinbaden who is actually the driving force behind the Toubkal Trekking company.



Follow Us
GO UP

Toubkal Trekking

туризъм в Мароко

Това е отлично 5 -дневно преживяване в Мароко. Ще преминете през красивите берберски села и долини във високите атласки планини близо до град Маракеш. Ще завършите похода, като изкачите планината Toubkal 4167m, която е най -високият връх в Северна Африка и в Мароко.
Маршрутът за туризъм в Мароко е както следва:

В първия ден,

нашият шофьор ще ви вземе от квартирата ви в Маракеш. След това се движите към високите атласки планини. Ще отнеме 1 час и 30 минути с кола. След като пристигнете там, ще бъдете посрещнати от нашия местен екип. След почивка за чай ще тръгнете на поход към прохода Тизи н’Тач. Това ще отнеме около 2 часа пеша нагоре. Ще направите кратка почивка на прохода, преди да продължите да вървите надолу. След това се присъединявате към груб път, който ще ви отведе до село Tahliouine. Обяд по пътя. Нощувка в берберска хижа. Това ще отнеме около 5 часа разходка.

Втори ден,

след закуска ще се разходите към Азиб Тамсулт (2256 м). Ще минете покрай хубаво село, наречено Тизи Усем. След това ще започнете да вървите нагоре към Азиб Тамсулт, където ще обядвате и нощувате в убежище. Това ще отнеме около 3 часа разходка.

На третия ден,

след ранна закуска ще се разходите от Азиб Тамсулт до убежище Лепиней (3000 м), което е много хубава стара алпийска хижа. Ще обядвате и нощувате. Това ще отнеме около 4 часа разходка.

На третия ден,

след ранна закуска ще се разходите от Азиб Тамсулт до убежище Лепиней (3000 м), което е много хубава стара алпийска хижа. Ще обядвате и нощувате. Това ще отнеме около 4 часа разходка.

На четвъртия ден,

след ранна закуска ще напуснете лепнинейното убежище. След това вървите малко надолу, докато стигнете до друга пътека. Последното ще ви отведе до зигзагообразната пътека нагоре до прохода Тизи н’Агуелзим на 3600 м, откъдето ще видите върха Тубкал и базовия лагер. След обяд за пикник на прохода ще се разходите надолу до убежището Тубкал, където ще пренощувате. Ще отнеме около 6 до 7 часа пеша.

На петия ден,

Последният ден е денят на върха. Събуждате се много рано сутрин и закусвате. След това тръгвате на пешеходен туризъм до върха Тубкал. Това ще отнеме около 3 часа пеша нагоре. След като достигнете върха, ще се насладите на невероятната гледка към атласките планини и върховете. върнете се обратно до убежището, където ще обядвате. След това ще се върнете пеша до долината Имлил и ще се прехвърлите обратно в Маракеш. Това ще отнеме около 10 часа разходка + 1:30 ч. С кола до Маракеш. Това е краят на нашето преживяване в туризма в Мароко.